Keçiboynuzunun Yararları Nelerdir? Kürü Nasıl Yapılır?

Nefes darlığı, astım, akciğer kanseri, kolesterol, sarılık tedavisine kadar birçok hastalık için olmayan mükemmel bir ilaçtır. Balgam sökücü özelliği vardır. Göğsü yumuşator bronşları açar öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir. A, B, B2, B3 ve D vitaminleriyle kalsiyum, sodyum, potasyum ve fosfor yönünden zengindir.Bu nedenle çocukların vücut ve zeka gelişimine büyük katkı sağlar.



Nefes darlığına karşı en etkili maddelerden biri keçiboynuzudur.Keçiboynuzunda nefes darlığına karşı etkili olan maddenin, hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmadığını söylenmektedir. Bu madde, aynı anda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında çok etkili olduğundan daha hızlı sonuç almak mümkündür. 


Ayrıca alerjinin sebep olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir. Alerjik nefes darlığı yüzünden yılın belli mevsimlerinde kortizon tedavisinden başka çare bulamayan insanlar vardır. Keçiboynuzu kürü, bu insanların çoğunda daha hemen ertesi gün rahatlama sağlamaktadır. 


Keçiboynuzu Kürü Nasıl Yapılır?


Hazırlanması son derece basittir.


Orta büyüklükteki 6-7 adet keçiboynuzunu soğuk suyla güzelce yıkayın. Daha sonra kırarak bunların her birini 4-5 parçaya bölün kaynayan yarım litre suyun içine atın. Hafif ateşte 7-8 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurun.


Her gün sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı keçiboynuzu suyuna bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırın ve için. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığımız keçiboynuzu suyu en çok üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak yeniden hazırlamanız gerekecektir. Bu küre, hiç ara vermeden on beş gün devam edin. 



Şuna dikkat etmelisiniz nefes darlığı çeken 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklara uygulanırken, sadece sabahları kahvaltı arasında bir çay bardağı içilecek, akşam yemeklerinde içilmeyecektir.



Akciğer kanserinde iyi geliyor.

Keçiboynuzu, akciğer kanserini önleyen mükemmel bir bitkidir.Fakat bu hastalığa yakalandıysanız keçiboynuzu pek bi işe yaramamakta. Önemli olan yakalanmadan önce önlem almakta.


Nasıl Hazırlarım?

 

6-7 adet orta büyüklükteki keçiboynuzunu kırarak kaynamakta olan 3 su bardağı (yaklaşık 600 cc) suyun içine atın ve kabın kapağını kapatarak,3-4 dakika daha hafif ateşte kaynatın. Ocağı söndürüp 20 dakika demlenmeye bırakın. Sonra keçiboynuzu parçalarını içinden çıkarıp suyu serin bir yerde muhafaza ederek, dört gün peş peşe her sabah ve akşam birer çay bardağı için. Uygulama her ay bir defa tekrarlanacak.



keçiboynuzunun bir diğer faydaları. 

Keçiboynuzunun yapısında bol miktarda potasyum, fosfor, demir, çinko, bakır bulunduğundan, kemik erimesi, kansızlık, zayıflık, demir eksikliği durumlarında doğal şifa kaynağıdır. 


- Balgam söktürerek göğsü yumuşatır ve bronşları açar. 


- Kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir. 


- Karaciğere takviye yaparak sarılığın tedavisine yardımcı olur. 


- Hafızayı kuvvetlendirir, dikkati artırır. 


- Kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. 


- Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler. 


- Mideye kuvvet verir. 


- Kanda biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.




Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.